Project omschrijving

Cider recept: kaas fondue met cider

Klassieker in een nieuw jasje. Een perfect cider recept: kaas fondue met cider! Deze fondue heeft een heerlijke zoetige smaak en een bite door de noten. Als je een echte kaas liefhebber bent, dan moet je deze een keer proberen.

INGREDIËnten

Cider recept: kaas fondue met cider

• 250 g belegen kaas
• 250 g extra belegen kaas
• 300 ml cider (Shaky Bridge)
• 1,5 el maizena
• 50 g walnoten, grofgehakt
• verse bieslook

Opties om te dippen:
• (oud) brood
• brocoli / bloemkool
• wortel
• asperges

Bereiden

Beide kazen raspen. In de fonduepan 250 ml cider zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag draaien en de geraspte kaas in gedeeltes door de cider roeren tot deze is gesmolten. Let op dat je je kaas fondue niet laat koken, maar zachtjes op laag vuur laten smelten. De maizena los je op in 50 ml cider (bij elkaar voegen en even roeren tot er een egaal papje ontstaat) en roer je door het kaasmengsel heen. Laat de cider kaasfondue al roerend nog even zachtjes door pruttelen totdat je een egaal geheel hebt. Haal de cider kaas fondue van het vuur en strooi de walnoten en bieslook erover.