Project omschrijving

Cider recept: mulled cider

Leve de creativiteit!

Met dit cider recpet: mulled cider kun je echt eindeloos variëren. Het recept hieronder heeft een extra kick door de gember en de rum. Heerlijk tijdens koude dagen. Of gekoeld met wat ijs tijdens warme dagen.

IngrediËnten

Cider recept: mulled cider voor 2 glazen

  • 1 fles cider 500 ml (Hallets of Henney’s Vintage)
  • 1 kaneel stok
  • 2 steranijs
  • verse gember in plakjes gesneden
  • ½ geperste sinaasappel
  • scheutje wiskey of rum naar smaak
  • 1 eetlepel basterd suiker (optioneel)

Bereiden

1 Giet de cider en rum in een pan. Voeg alle kruiden, vruchtensap en suiker toe en breng de cider aan de kook. Zodra de cider kookt, het vuur weer op laag zetten en langzaam laten sudderen. Laat alles 15 minuten trekken. Voeg eventueel suiker naar smaak toe. Kruiden eruit halen en direct serveren in een glas. Proost!

Hieronder vind je een aantal pagina’s met meer (English) recepten:

www.jamieoliver.com

www.nigella.com

www.bbcgoodfood.com