Appelcider azijn en afvallenAppelcider azijn en afvallen

Als er ergens veel over geschreven is, dan is het wel appelcider azijn en afvallen! De lijst met gezondheidsvoordelen is enorm.

Hoewel er nogal wat onderzoek is gedaan naar appelcider azijn, het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het helpt je gewicht te verliezen. De meest gangbare verklaring is dat de zuren en enzymen in de cider azijn de eetlust onderdrukken en de stofwisseling verbeteren. Sommige onderzoekers zijn ook van mening dat appelazijn je bloedsuikerspiegel beïnvloedt, wat op zijn beurt de productie van insuline verlaagt met gewichtsverlies als vervolg. Het maakt ook dat je minder vocht vasthoudt en dus als detox ingezet kan worden.

Appelcider azijn kopen:

Er zijn veel van dit soort producten op de markt. Het product wat je in de supermarkt kunt kopen, is gepasteuriseerd en gefilterd waardoor het sediment, oftewel de ‘moeder’ er niet meer in zit. Deze ‘moeder’ bevat juist de gezonde voedingsstoffen, enzymen, kalium en nuttige bacteriën die ontstaan tijdens het dubbele fermentatieproces. Check dus altijd het label en de inhoud. Ongefilterde cider azijn is troebel.

Hoe:

Schud de fles appelcider azijn en schenk een kleine eetlepel in een glas. Schenk de rest van het glas vol met lauwwarm water. Hoe meer water je erbij schenkt, hoe minder zuur je drankje wordt. Optioneel: Voeg naar keuze vers limoen- of citroensap toe of maak zoeter met een theelepel honing. En je kunt de azijn natuurlijk ook gewoon als dressing gebruiken.

Tips:

  • Drink de mix met appelcider azijn bij voorkeur op een nuchtere maag voor maximale opname.
  • Wacht na het drinken een half uur voordat je gaat eten zodat je lichaam de tijd heeft de voedingsstoffen op te nemen.
  • Cider azijn is een ‘levend’ product. Mocht de cider té troebel worden (slierten), gebruik dan eventueel een zeefje om het ergste op te vangen.
  • Drink de cider azijn door een rietje op. De zuurtegraad in de appelciderazijn kan het glazuur van je tanden aantasten.

De cider azijn van Het Ciderhuis zijn allen ongefilterd en ongepasteuriseerd. Klik hier voor het assortiment.