cider is dé trend van 2016

cider is dé trend van 2016

Het Parool schreef er al over in december 2015. Komend jaar kun je echt geen Indian Pale Ale of Porter meer bestellen in de kroeg. Bier raakt uit de gratie en cider komt ervoor in de plaats. Cider is dé trend van 2016.

Lees hier het artikel van Het Parool

In vrijwel al onze omliggende landen drinken ze cider. Cider is in Engeland en Scandinavië zelfs populairder dan ooit. En het begint nu ook in Nederland als nieuwe trend op te komen.

Heineken speelt op deze trend in door deze zomer een aantal nieuwe ciders op de markt te zetten. Gericht op mannen. En niet té bitter (maar wel met toegevoegde suikers en water).

Op zich is deze trend niet vreemd. Ondanks dat real cider op dezelfde wijze wordt geproduceerd als wijn, wordt het gedronken als bier. En in de bierwereld zie je hele duidelijke trend naar speciale bieren. In dossier Hop wordt in de top 5- biertrends 2015 cider al getipt. Dossier Hop: “Niet de wat laffe, zoete ciders gaan het maken in 2015, maar wel  drooggehopte ciders en mixen van cider (..), eventueel hergist met brettanomyces, om dat zoetje eruit te halen zonder de fruitsmaak al te veel geweld aan te doen.   Toch is oppassen hier de boodschap. Alleen de allerbeste brouwers/cidermakers zullen een goede balans aan dit product kunnen geven.