Cider per land of streek

Cider is het populairste in het Verenigd Koninkrijk, vooral in de West Country met zowel de hoogste consumptie ter wereld per hoofd van de bevolking als het grootst aantal cider producerende bedrijven. Cider is ook populair in andere Europese landen, waaronder Ierland, Frankrijk (in het bijzonder Bretagne en Normandië) en Spanje (met name Asturië en Baskenland).

Engelse cider

Cider in Engeland en Wales wordt met name gemaakt in deWest Country van Cornwall tot Wales. Populaire cider streken zijn Somerset en The Three Counties.

Britse ciders zijn vaak wat droger door de aanwezigheid van bittere tannines verkregen uit specifieke ciderappelen zoals Dabinett, Kingston Black, Tremlett’s Bitter. Hierdoor smaken de ciders vaak wat kruidig of rokerig of zelfs naar boerderij. Het is heel gebruikelijk om een cider zonder koolzuur te drinken. De cider in fles hebben een lichte bubbel. Het alcoholpercentage in Briste cider is vaak wat hoger, meestal tussen de 5-8% ABV.

Overige cider landen

Elk land heeft zijn eigen smaak en productie wijze voor het maken van cider. Franse cidre zijn over het algemeen wat zoeter en fruitiger van smaak met meer bubbels en een lager alcohol percentage.

De Spaanse sidra is kurkdroog en wat zuurder van smaak zonder koolzuur. Sidra wordt van grote hoogte ingeschonken in kleine glazen. Duitse apfelwein wordt gemaakt van eet- en kook appels en is daardoor wat zuurder van smaak..