Koken met cider: Eenvoudige toepassingen in de alledaagse maaltijdKoken met cider

Moeilijk te combineren? Ach welnee! Koken met cider is eenvoudig. Vervang de wijn door cider en je hebt al een zeer grote keuze aan gerechten waar je cider in kunt gebruiken. Cider is nog subtieler ook.

Alle gerechten waar appels in verwerkt zijn, of verwerkt zouden kunnen worden als zuurkool, rode kool, appeltaart en appelmoes (om maar even bij onze dagelijkse hollandse kost te blijven) kun je ook zo aan je cider kookboek toevoegen.
En ‘onder het mom’ de kok mag niet droog staan, kook ik graag met een glaasje cider erbij. Een scheutje in het gerecht en een slokje voor mij. Echt, het werkt! Vis met groenten stomen in de cider, pompoenpuree aanlengen met een scheutje cider. Zal ik nog even doorgaan? Het mooiste is dat je dan zeker weet dat de cider ook bij je gerecht zal passen 😉