Project omschrijving

Cider recept: kaasfondue

Kaasfondue worden steeds populairder. Het is een heerlijk retro gerecht waar je eindeloos mee kunt varieren. Ik ben er zelf dol op en experimenteer vaak met verschillende kazen en ciders. Het is eenvoudig te maken en gezellig om te eten. Tijd dus voor een nieuw kaasfondue recept op deze website.

Je kunt dit recept als avondmaal neerzetten met wat brood en groenten of in een kleinere portie als dip bij tapas gerechten of kleine hapjes. Heb je geen fondue pan, gebruik dan een zware steelpan met een warmhoud plaatje of waxine lichtje eronder.

INGREDIËNTEN

Cider recept: kaasfondue

  • 1 teentje knoflook, ontveld en gehalveerd
  • 200ml droge cider zoals Red Hen of Gold Medal
  • 350g boeren Cheddar kaas, fijn geraspt
  • 1 eetlepel maïzena
  • Snufje mosterdpoeder (of gewone mosterd)
  • 2 eetlepels (cider) brandy of sherry (of bouillon)
  • 1 tl worcestersaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Stokbrood
  • Optioneel: cherry tomaatjes, asperges, champignons, brocoli en / of bloemkool

Bereiden

1. Wrijf de bodem en zijkanten van de pan in met de gesneden kant van de knoflook.

2. Giet in de cider in de pan en verwarm op laag vuur. Roer de kaas er geleidelijk door en blijf roeren tot deze volledig gesmolten is. Laat de kaas niet koken tijdens het smelten!

3. Meng de maïzena en mosterd poeder tot een gladde pasta met de brandy of sherry en roer er dan de worcestersaus doorheen.
Giet het maïzena mengsel in de kaas en roer tot de fondue dikker wordt.
Breng de fondue op smaak met zwarte peper, serveer met het brood en geniet.

Het originele (English) recept is te vinden op: www.goodtoknow.co.uk

Importeur – Cider uit Engeland en Wales – Retail & horeca – Cider online bestellen