Project omschrijving

Cider recept: pannenkoek met appel

Een eigenzinnige alternatief voor een gewone pannenkoek. Het beslag wordt gemaakt met behulp van cider in plaats van melk, en de pannenkoeken worden geserveerd met heerlijke, gekarameliseerde appels. Lekker als dessert, hoewel ik moet bekennen dat dit gerecht mij ook prima smaakt als ontbijt.

Ingrediënten

Cider recept: pannenkoek met appel:

  • 75 gr bloem
  • snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 100 ml Henney’s Dry Cider
  • Snufje gemalen kaneel
  • beetje boter om te bakken

Voor de appel vulling:

  • 350 g appels (bijv. Goudreinet), in blokjes gesneden
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 40 g boter
  • poedersuiker

Bereiden

1. Maak eerst de vulling. Smelt de boter in een koekenpan, voeg de suiker toe en kook op een matig vuur tot de suiker is opgelost en begint te karameliseren.

2. Voeg de appel toe en laat ongeveer vijf minuten al roerend koken totdat de appels gaar zijn en bedekt met karamel.

3. Maak het pannenkoek beslag. Meng de bloem, kaneel, zout en eieren in een grote kom en klop het beslag glad. Voeg daarna geleidelijk de cider toe.

4. Verhit een koekenpan met een beetje boter en giet een soeplepel beslag in de pan. Kantel de pan tot de hele bodem gelijkmatig bedekt is met beslag. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Houdt de pannenkoeken warm op een warm bord of in de oven terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.

5. Serveer elke pannenkoek met een lepel gekarameliseerde appel, vouw de pannekoek dubbel en bestrooi met poedersuiker. Glaasje cider erbij en genieten.

Het originele recept vind je op henneyscider.blogspot.nl