Project omschrijving

Cider recept: Pastinaaksoep

Een heerlijke romige, rijke herfst soep. Eenvoudig te bereiden en erg smakelijk. Dit is zo’n recept waar je eindeloos mee kunt variëren. In plaats van pastinaak kun je bijvoorbeeld ook pompoen gebruiken.

Ingredienten

Cider recept: Pastinaaksoep

  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 grote ui, geschild en in stukjes gesneden
  • 500 g pastinaak
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 250 ml real cider als Harvest Moon of Hallets Real Cider
  • 500 ml groente of kippenbouillon
  • 1 takje verse tijm
  • 50 ml slagroom (optioneel)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

1. Verhit de olie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui zachtjes voor een paar minuten. Schil ondertussen de pastinaken, snijd ze in de lengte (verwijder de kernen houtachtige), en hak ze grof. Naar de ui met de knoflook en zweet roerend een paar keer, vijf tot 10 minuten.

2. Giet in de cider en de voorraad, voeg het takje tijm, breng aan de kook en kook gedurende 20 minuten, totdat de pastinaak zacht zijn. Verwijder de tijm, dan is er sap van de soep, het toevoegen van een splash meer voorraad (of water) als u denkt dat het nodig heeft, maar het houden van het mooi en dik. Breng de soep in de pan, roer de room (als het gebruiken) en stel de kruiden naar smaak toe. Opwarmen indien nodig en serveer bestrooid met croutons, stukjes krokant spek of een aantal kleine blokjes van gebakken appel.

Het originele (English) recept vind je op www.theguardian.com (laatste recept).

Importeur – Cider uit Engeland en Wales – Retail & horeca – Online bestellen