Het Ciderhuis op reis

Regelmatig gaat Het Ciderhuis op reis, met de auto naar ‘ciderland’. Niet zozeer om cider op te halen, alhoewel mijn auto altijd bomvol is als ik terug kom. De belangrijkste reden van deze bezoeken is het contact met de cider producenten. Weten waar ze mee bezig zijn. En ook laten weten waar ik mee bezig ben. En uiteraard om te speuren naar nieuwe ciders.

Tijdens mijn reizen vergaar ik informatie over wat er gaande is in de ciderwereld, nuttig maar bovenal erg gezellig. Meer dan eens voelt het als een vakantie, het bezoeken van vrienden, de hele dag praten met mede-ciderfanaten en op de meest mooie plekken komen. Hieronder vind je een overzicht van de foto’s tijdens mijn reizen.

Geniet ervan!

Engeland is ontzettend mooi. Helemaal als je op de meest afgelegen plekken komt, waar vaak de cider producenten te vinden zijn.

De meeste cider komt per pallet naar Nederland. Soms ga ik met de auto. Een mooi excuus om alle producenten weer te spreken en nieuwe ciders te proberen. Noem het werk, het voelt als vakantie!

Het proces van cider maken in beeld. We hebben het geluk gehad een keer mee te mogen helpen in het proces. De foto’s zie je hieronder.

De techniek achter de cider. Als je het proces wilt begrijpen en enigszins invloed op de uitkomst wilt hebben, dan komt er nog heel wat kennis bij kijken.

Schitterend gelegen ciderhuizen, geen boomgaard zonder varkens en wegen waar je eigenlijk niet met een volgeladen auto op mag, maar wat de enige weg is naar de producent.

Pimmetje, de mascotte van Het Ciderhuis reist meestal mee (en maakt nieuwe vrienden).