De gezonde voordelen van appelciderappelcider is gezond

Appelcider is een natuurlijk product dat ontstaat door gefermenteerde appels. In de oudheid werd cider al als een zeer gezond product beschouwd, dat aangewend werd voor de bestrijding van verschillende aandoeningen.

Tegenwoordig zijn er veel onderzoeken gedaan naar de positieve werking van een glas appelcider.  Zo bevat cider onder andere een hoog ijzer gehalte wat nodig is voor de aanmaak van weefsel en bloed. Wetenschappers hebben tevens bevestigd dat er hoge niveau’s van de gezondheidsbevorderende antioxidanten aanwezig zijn in cider.
Deze stoffen beschermen tegen bepaalde ziekten als hart en vaatziekten, Alzheimer en Parkinson.  Ook wordt appelcider in de medische wereld gebruikt bij de behandeling van suikerziekte of diabetes. Appelcider kan namelijk een positief effect hebben op suiker- en cholesterolgehalte in het bloed.

Per liter is er 3 gram polyfenolen aanwezig (plantaardige antioxidanten) waardoor cider net zo gezond / nog gezonder is dan rode wijn. De gunstige waardes zitten vooral in ambachtelijk gemaakte cider oftewel real cider. Deze is vele male hoger dan die in gewone appelsap of industriële ciders.

Wetenschappers van de universiteit van Glasgow noemden cider drinken onlangs even gezond als appels eten. Nutrionists raden een gezonde voeding aan met voldoende antioxidanten.  Zou cider de nieuwe superdrank kunnen worden? Een geruststellende gedachte: Matig alcoholgebruik past dus prima in een gezonde levensstijl.