I love cider! Het lekkerste drankje van nuI love cider!

 

Eigenlijk zou ik nooit op dit drankje gekomen zijn als ik niet in Engeland had gewoond. En ook daar bleef ik nog lang hangen bij mijn vertrouwde glaasje wijn.

Ik ben uiteindelijk cider gaan drinken omdat bars vaak een slechte kwaliteit wijn schenken. Ik had genoeg van die hoofdpijn de volgende dag. Een andere reden waren de vele werkgerelateerde kroegbezoeken (leve Engeland) Je wilt dan toch een beetje helder blijven, zeker als je nog naar huis moet rijden.

Mijn eerste glas herinner ik mij nog: ik was niet direct overtuigd  maar ik vond het wel anders en verfrissend. Pas na een paar keer kreeg ik de smaak te pakken. Dat is het moment dat je de drank gaat associëren met zonnige terrassen, gezellige gesprekken, picknick in het park etc. En toen wist ik dat ik een nieuwe liefde had: cider!

Dat is dus één van redenen dat ik ze ben gaan importeren. Vanaf nu zal (en kan) ik veel eerder een glas cider kiezen dan wijn. Zeker zomers! En omdat er minder alcohol inzit, kan ik rustig nog een glaasje drinken zonder het de volgende dag te moeten betreuren.