De cider droomReizen door ciderland

Het lijkt ieders droom. Een week lang rondreizen naar schitterende en vaak afgelegen plekjes, dagenlang ciders proeven en de meest interessante mensen ontmoeten. En dat dan je werk noemen.

Eerlijk gezegd, het voelt ook totaal niet als werk. Zo’n reis is eigenlijk een samenraapsel van een paar geplande afspraken, een ongepland bezoeklijstje met cider producenten, spontane acties en heel veel plezier hebben. Gewoon zien waar de dag je brengt. Dat heeft mij tot nu toe het meest gebracht.

Deze reis was hetzelfde liedje. Alleen mijn gesprek met Bill Bradshaw en het bezoek aan Pilton cider stonden gepland. En zelfs dat liep niet volgens ‘planning’. Een bezoek kan een uur duren, maar ook makkelijk een hele middag. En sommige mensen zijn zo enthousiast dat ze je alles laten zien, meenemen in het proces, bijzondere ciders laten proeven en vervolgens met je mee gaan lunchen of de kroeg in gaan om verder te praten. Ik kan dus zeggen dat ik héél hard gewerkt heb tijdens deze reis. En met héél veel plezier. En steeds vergeet ik het een werkreis te noemen in plaats van vakantie.

Oftewel, het was weer een mooie ervaring met mooie resultaten. Ik kan zeggen dat ik mijn droom aan het verwezelijken ben.

In de komende blogs zal je meer vertellen over deze reis en de nieuwe ciders die ik mee terug heb genomen.
Cider boomgaard