Project omschrijving

Cider recept: Cheddar brood

Als student at ik vaak een kaas-uienbrood. Op zaterdag, vers van de bakker. Dus als ik dan zo’n recept tegen kom met alleen maar lekkere ingrediënten, dan word ik daar heel enthousiast van. Jullie hopelijk ook 🙂

IngrediËnten

Cider recept: Cheddar brood

400 g tarwebloem
100 g roggemeel
7 g (zakje) gedroogde gist
1 theelepel zout
350 ml cider zoals Worley’s Mendip Hills of Black Dragon

Voor de vulling:

3 lente uitjes, gesneden
Olijfolie
2 el Engels mosterd
100 g geraspte Cheddar kaas

Bereiden

1. Meng het meel en de gist in een kom. Voeg het zout en de cider toe en kneed het geheel 5-10 minuten, tot je een glad deeg hebt. Dek af met een theedoek of huishoudfolie en laat ongeveer 1 uur rijzen.

2.  Fruit de lente ui op een laag vuur en zet opzij om af te laten koelen. Verwarm de oven alvast voor op 200C / 400F / gasstand 6.

3. Als het deeg gereed is, rol het deeg in een lange rechthoek. Verspreid de mosterd erover en verdeel de lente uitjes en het merendeel van de geraspte kaas. Rol het deeg op in een worst vorm. Leg het deeg op een geoliede bakplaat en laat opnieuw voor ongeveer 20 minuten rijzen, of tot het deeg licht gestegen is.

4. Bestrooi de rest van de kaas over je deeg en bak ongeveer 20 minuten of tot je brood bruin is.

Het originele (English) recept kun je vinden op www.theguardian.com, tweede recept.

Importeur Cider uit Engeland en Wales – Cider kun je hier online te bestellen